Zakynthos

Kefalónia déli szomszédja

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Zakynthos

  • Megközelítheted: Kefalóniáról (Pessada kikötőjéből) komppal, a görög szárazföldről komppal, fakultatív programként hajóval Kefalóniáról, légi úton

  • Miért keresd fel: Kefalóniától eltérő hangulat, a legnyüzsgőbb Jón-sziget, van néhány dekoratív strand és természeti látnivaló

A legdélebbi Jón-szigetet virágokkal borított utcái, sűrű fenyőerdői miatt a velenceiek a Kelet Virágának is nevezték.

Zakynthos nem csupán a legdélebbi, de az egyik legkisebb méretű Jón-sziget is: Kefalóniánál, Korfunál és Lefkadánál egyaránt kisebb. Az utóbbi években rendkívüli népszerűségre tett szert, évente több százezren látogatják. Természeti szépségek terén a vélemények szerint ugyan valamennyivel elmarad az északi testvérszigetektől - főként Kefalóniától és Lefkadától - azonban könnyű bejárhatósága, az utazási magazinok oldalain állandó szereplése, és viszonylag könnyű elérése miatt az egyik leglátogatottabb görög szigetté vált. Nagy szerepe van ebben a világ egyik legtöbbször fényképezett strandjának, a Navaggio beachnek is, aminek látványát egy évtizedekkel ezelőtt zátonyra futott hajóroncs teszi érdekessé. Zakynthos híres látnivalói közé tartoznak még a Kék Barlangok, melyeknél a víz varázslatosan áttetsző, világoskék színben pompázik. A sziget strandjai a déli részeken elsősorban aranyszínű homokkal, míg máshol, főként a nyugaton világos színű aprókaviccsal és kövekkel borítottak.

Zakynthos, Cameo sziget

Zakynthos, Cameo sziget

A sziget földrajzára a kettősség jellemző: míg a nyugati és északi részeken Zakynthost hegyvidékek szabdalják, a déli és keleti részeken többé-kevésbé sík, termékeny vidékek vannak. A települések zöme szintén a sík részre épült, Zakynthosra a hegyvidéki falvak kevéssé jellemzőek. A sziget állatvilágának egyik fő nevezetessége, hogy az álcserepes teknősök, más néven a Caretta Caretta teknősök nagy számban keresik fel Zakynthos homokkal borított partszakaszait, ugyanis a sziget Európában az egyik fő költőhelyüknek számít. 

Zakynthos fővárosa, Zakynthos város

Zakynthos fővárosa, ZakynthosvárosAz éjszakai élet rendkívül mozgalmas errefelé, Zakynthos városaiban számos bár és diszkó várja az itt nyaralókat. A sziget fővárosát szintén Zakynthosnak hívják: fotogén, bájos kisváros a keleti részen, egy természetes öböl mellett. Zakynthos legnépszerűbb települései közé tartozik Laganas, Tsilivi, Argassi, ahová a magyar nyaralókat is viszik az utazási irodák.

Zakynthos, kék barlangok

Kék Barlangok, Zakynthos


Melyik utasbiztosítást válaszd?

Biztositas.hu kupon kedvezmény

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosításait, és válaszd ki a legjobbat!

Kalkulálj és spórolj! Az utasbiztosítási kalkulátorban vesd össze egymással az utasbiztosítási ajánlatokat, válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

Közösség
Kefalonia FORUM

Kefalonia FORUM
Kefalonia Facebook oldal

Kedveld a Kefalonia - Kefallinia oldalt, ahol képeket és videókat láthatsz idővonaladon Kefalóniáról.

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.